Kurutulmuş Ürünler
Kurutulmuş meyvelerin ve sebzelerin tarihi milattan önceki yıllarda Mezopotamya’ya kadar uzanmaktadır. Ürünün kurutularak içindeki sıvı oranının azaltılmasıyla elde edilmektedir. Anadolu, kurutulmuş gıda üretimi alanında dünyada ilk sıralarda yer almaktadır. Birçok gıda ürününün uzun süre saklanabilmesi için kurutulduğu ve bu kurutma işlemlerinin Anadolu topraklarında asırlardır sürdüğü bilinmektedir. Organik kuru meyveler, içerdiği nem oranının %20 lere kadar çekilmesi sonucunda elde edilerek zengin bir vitamin ve mineral deposu barındırmaktadır. Organik tarım ile doğal biçimde yetiştirilen meyvelerin posaları kurutulmakta ve hijyenik bir şekilde ambalajlanmaktadır. Bu sayede de tüketime hazır hale gelmektedir.
Koruyucu kimyasallar, katkı maddeleri içermeyen, taze ve organik meyvelerden yetiştirilen organik kurutulmuş ürünler, son derece lezzetli bir gıda olarak zengin bir besin kaynağına sahiptir. Organik kuru meyveler kanser, tansiyon hastalıkları, kansızlık, sindirim problemleri, stres, anksiyete, bağışıklık sistemi ve daha birçok sağlık problemi için etkili olmaktadır. Doktorlar ve beslenme uzmanları tarafından da günlük belli miktarda tüketilmesi tavsiye edilmektedir.




